reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

6’LI MASA CUMHURBAŞKANI ADAYI İÇİN TOPLANACAK

Son Güncelleme :

02 Mart 2023 - 12:20

/ 159 views kez okundu.
6’LI MASA CUMHURBAŞKANI ADAYI İÇİN TOPLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2023 seçimleri için 14 Mayıs’ı işaret etmesiyle birlikte gözler 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayına çevrildi. 6’lı masa bugün saat 14.00’te Saadet Partisi Genel Merkezi’nde adayını belirlemek üzere toplanacak.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler 11 ilde ağır yıkıma sebep olurken 2023 seçimlerinin de erteleneceği yönünde söylentiler çıkmıştı. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, “Şunu iyi bilin ki bu millet, inşallah vakti geliyor, 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır. Asla bu tür kuru sıkı atanlara da prim vermeyecektir” ifadeleriyle seçimlerin zamanında yapılacağına işaret etti.

KURULUŞUNDAN BU YANA 12’NCİ TOPLANTI

Hükümet kanadında seçimlerin ertelenmeyeceği yönündeki beyanlar sonrası gözler Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına çevrilmiş durumda. 6’lı masa bugün saat 14.00’te Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere Saadet Partisi Genel Merkezi’nde toplanacak. 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçimlere 2.5 ay kadar bir zaman kalırken,  6’lı masa toplantısı kuruluşundan itibaren 11 kez toplandı. 11 toplantının hiçbirinde Cumhurbaşkanı adayı konuşulmazken, son toplantıda ise Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği konusu üzerinde duruldu.

Toplantı öncesi 6’lı masada bulunan liderler Cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi hususunda tam yetki alırken, CHP ise 6’lı ittifakı kuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak öneriyor.

AKŞENER, KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINI KABUL ETMİYOR

İYİ Parti yönetimi kazanacak adaylar olarak nitelenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu işaret ederken, CHP yönetimi ise belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi gerektiğini belirterek bu öneriyi reddediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu için ‘seçim kazanamaz’ düşüncesiyle seçimi kazanabilecek başka bir aday istiyor. Masanın diğer ortaklarından Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise katıldıkları programlarda Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu beyan etti.

MANSUR YAVAŞ YEŞİL IŞIK YAKTI

Son olarak yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakan ABB Başkanı Mansur Yavaş ise, 6’lı masanın uzlaşması halinde aday olabileceği sinyalini verdi. Bugün saat 14.00’te Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplanacak 6’lı masadan sürpriz bir ismin de çıkabileceği konuşuluyor.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.