reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

‘AYLIK 10 BİN LİRAYA KADAR KİRALIK DAİRE VAR’

Son Güncelleme :

02 Aralık 2022 - 13:03

/ 70 views kez okundu.
‘AYLIK 10 BİN LİRAYA KADAR KİRALIK DAİRE VAR’

Son 1 yıl içerisinde artan kira fiyatlarına yönelik açıklamalarda bulunan Yağcıoğlu Gayrimenkul sahibi Ahmet Yağcıoğlu, kira fiyatlarının artmasında arz – talep dengesinin bozulmasının etkili olduğunu söyledi. Piyasada yeterli sayıda konut olmadığını belirten Yağcıoğlu, “Dışarıdan gelen mülteci ve göçmen akımı, fiyatların artması, kentsel dönüşümün özellikle bu yıl olması fiyatları olumsuz şekilde etkiledi” dedi.

Konut ve kira fiyatlarındaki hareketlilik vatandaşın gündeminde. Arz-talep dengesinin bozulmasıyla birlikte ev kiraları yükselişte. Son 1 yılda kiralara yüzde 250’ye varan artışın olduğunu belirten Yağcıoğlu Gayrimenkul sahibi Ahmet Yağcıoğlu, “Kira fiyatlarının son 1 yıl içerisinde bu derece yüksek oranda artmasının sebebi arz talep dengesinin düşmüş olması, yeteri kadar piyasaya daire verilmemiş olması, dışarıdan gelen mülteci ve göçmen akımı, fiyatların artması, kentsel dönüşümün özellikle bu yıl olması fiyatları olumsuz şekilde etkiledi. Yüzde 200-250’ye varan fiyat artışlarında görülüyor. Aynı bina içerisinde dairelerin kira fiyatları önceden oturanlarla yeni girenler arasında yüzde 300’e varan oranlarda farklılıklar göstermekte” şeklinde konuştu.

‘AYLIK 10 BİN LİRAYA KADAR KİRALIK DAİRE VAR’

“Ev sahibi ile kiracı arasında arabuluculuk yaparken emlakçılar olarak zorlanıyoruz” diyen Yağcıoğlu “Vatandaşlar devletin açıklamış olduğu kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlı kalması gerektiğini iletiyorlar. Mevcutta oturan kiracıların talebi bu yönde ama toplum içerinde karşılık bulmadı. Ev sahipleri tarafından farklı yollarla kiracıların tahliyesi isteniliyor. Yeni kiralama yapılan yerlerde de yeri kira bedeli ile oturmaya başlayan kiracılar, aynı binada daha uygun rakama oturulduğunu öğrendiğinde anlaşmazlıklar çıkıyor. Ev sahipleri ister istemez evinin değerinde verilmesini isterken kiracılar daha uygun fiyata oturmak istiyor. Biz emlakçılar arabuluculuk yaparken zorlanıyoruz. Şehrimizde yoğunluk görülen bazı semtlerimiz var. Talas gibi öğrencilerin rağbet ettiği yerler ya da şehir merkezinde tramvay hattı güzergahı yoğun olarak tercih ediliyor. Buralardaki daire fiyatları oldukça yüksek. 2+1 daireler şu anda boş olarak kiralandığında semte göre değişiklik göstermekle beraber şehir merkezinde ve Talas bölgesinde 2 bin 500- 3 bin lira arasında değer görüyor. Bizim 2. Ve 3. Çember demiş olduğumuz İldem, Belsin ve Erkilet tarafında da 2 bin 500 lira aralığında da devam ediyor. Evin büyüklüğü, yaşı, eşyalı olması da bunlara etken olabiliyor. Kayserimizde şu anda aylık 10 bin liraya kadar kiralık daireler mevcut” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.