reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

BAKAN AKAR, “10 BİN ASKERE SILA İZNİ VERİLDİ”

Son Güncelleme :

17 Şubat 2023 - 12:55

/ 143 views kez okundu.
BAKAN AKAR, “10 BİN ASKERE SILA İZNİ VERİLDİ”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olmak üzere gerçekleşen iki yıkıcı deprem sonrası afet bölgelerinde ikamet eden veya aileleri bulunan yaklaşık 10 bin 900 er, erbaş ve askeri personele sıla izni verildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem felaketinin etkilediği 11 ilde ikamet eden veya aileleri bu illerde bulunan yaklaşık 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verildiğini açıkladı. Erken terhis iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan Akar,  “ABD, Endonezya, Hollanda, İngiltere, Katar ve Norveç’in görevlendirdiği uçak ve helikopterlerle birlikte 65 uçak, 66 helikopter, 41 insansız hava aracı (İHA) ile toplam 2 bin 602 sorti yapıldı. Bu büyük, ciddi bir rakam. Yapılan bu uçuşlarda ise 32 ilçe 152 köye de yardım ulaştırıldı.” ifadelerini kullandı.

ERKEN TERHİS SÖZ KONUSU DEĞİL

Erken terhisin söz konusu olmadığını söyleyen Akar, Türkiye’nin terörle mücadelede hudut güvenliği faaliyetlerinin yurt içi ve yurtdışındaki görevler ile aralıksız devam ettiğini belirtti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.