reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

YSK HEYETİ DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLİ RAPORLAYACAK

Son Güncelleme :

27 Şubat 2023 - 16:05

/ 144 views kez okundu.
YSK HEYETİ DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İLİ RAPORLAYACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) heyeti, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde etkilenen 11 ili bugün itibarıyla ziyaret ederek, başka illere tahliye edilen vatandaş ile seçim güvenliği üzerine bir rapor hazırlayacak.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonrası gözler seçim tarihine çevrilirken, bazı iddialar ise Cumhur İttifakı’nın seçimi ertelemek isteyeceği yönünde olmuştu. Seçimin ertelenmesine karşı çıkan Millet İttifakı liderleri ise seçimin zamanında yapılması için çağrılarını yineledi. Son olarak, bugünden başlayarak deprem bölgesi ilan edilen 11 ili ziyaret edecek olan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) heyeti, söz konusu illerde yaşayan vatandaş için, çevre ve diğer illere tahliye edilenlerle seçim güvenliği hakkında detaylı bir rapor hazırlayacak.

YSK 11 İLE GİDEREK RAPOR HAZIRLAYACAK

Deprem felaketi yaşanan o illere gitmek için oluşturulacak yetkili heyet, bugün itibarıyla 11 ili ziyaret ederek, depremden etkilenen vatandaşın durumu, diğer illere göç edenler ve seçim güvenliğinin sağlanması konuları üzerine detaylı bir rapor hazırlayacak. Söz konusu rapor YSK Genel Merkezi’nde değerlendirmeye alınacak.

KONTEYNER KENTLER DE GÜNDEMDE

Deprem bölgesinde ikamet eden vatandaşın ise seçimlerde nerelerde oy kullanacağı YSK heyetinin bölgede çalışmaları sonrasında netleşecek. Öte yandan, bölge sakinlerinin konteyner kentlerde oy kullanması ve oy kullanılamayacak bölgelerde ise yakın sandıkların birleştirilmesi de gündemde olan konular arasında.

DEPREMDEN ETKİLENENLER BULUNDUKLARI İLLERDE OY KULLANABİLECEK

Söz konusu 11 ilde yaşayan vatandaşın nüfus kayıtlarını göç ettikleri il ve ilçelere taşımaları durumunda bulundukları yerde oy kullanabilmeleri için de çalışmalar sürerken, afet bölgesi olarak geçen 11 ilin milletvekili sayıları değişmeyecek.

Konuya ilişkin YSK’nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada; “06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler ile 20 Şubat 2023 tarihinde Hatay’ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen heyetler, on bir ili kapsayan deprem bölgesinde bugün itibarıyla incelemelerde bulunacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.