reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

“KOD 8” İLE SGK ÇIKIŞI YAPMAYANLAR KIDEM TAZMİNATI ALAMAYACAK

Son Güncelleme :

03 Mart 2023 - 16:15

/ 459 views kez okundu.
“KOD 8” İLE SGK ÇIKIŞI YAPMAYANLAR KIDEM TAZMİNATI ALAMAYACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’den geçerek Resmi Gazete’de yayımlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasa tasarısı hakkında konuşan Kayseri EYT Dernek Başkanı İsmail Yılmaztürk, emeklilik hakkı kazananların kod 8 ile SGK çıkışı yapmaları gerektiğine dikkat çekerek, bu işlemi yapmayanların kıdem tazminatı alamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, aralık ayında müjde niteliğinde verdiği ve ilk etapta 2 milyon 250 bin kişiyi kapsadığı öngörülen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasa tasarısı, meclisten geçerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Yürürlüğe giren yasa hakkında açıklamalarda bulunan Kayseri Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Dernek Başkanı İsmail Yılmaztürk, bundan sonraki sürece ilişkin bilgi verdi.

KOD 8 İLE SGK ÇIKIŞI YAPMAYANLAR KIDEM TAZMİNATI HAKLARINI KAYBEDECEK

Emeklilik hakkı kazananların kod 8 ile SGK çıkışı yapmaları gerektiğini ve bu işlemi gerçekleştirmeyenlerin kıdem tazminatı haklarını alamayacağını vurgulayan Yılmaztürk, “İşyerlerinden çıkış yaparken lütfen istifa dilekçesi değil, emeklilik için kod 8’den çıkış yapmalarını tavsiye ederim. Daha sonra ise E-Devlet üzerinden veya SGK’ya giderek müracaatlarını yapabilirler. Emekli aylıkları müracaat ettikleri tarihten itibaren başlayacak. İnşallah bütün arkadaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“SON EYT’Lİ EMEKLİ OLUNCAYA DEK MÜCADELE EDECEĞİZ”

EYT yasa tasarısı kapsamında 5 milyon kişinin emekli olabileceği konuşulurken ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkı kazandığına dikkat çeken Yılmaztürk, staj mağdurları, Bağ-Kur tescil affı ve kademeli primden dolayı emekli olamayanlar bulunduğu için, son EYT’li de emeklilik hakkı kazanıncaya dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.