reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

KREDİ KARTI KULLANICILARINA KÖTÜ HABER: FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ

Son Güncelleme :

23 Haziran 2023 - 10:43

/ 205 views kez okundu.
KREDİ KARTI KULLANICILARINA KÖTÜ HABER: FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ

Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararının ardından ticari kredi ve kredi karı faiz oranları da değiştirildi. Nakit avans faizi yüzde 1,91’e; gecikme faizi ise yüzde 2,11’e çıktı. Yeni oranların uygulama tarihi de 1 Ağustos’tan 1 Temmuz’a çekildi.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15’e çıkarınca kredi kartı faiz oranları da değişti. Merkez Bankası, ticari kredi faizlerinin üst sınırını belirleyen referans oranının temmuz ayında yüzde 0.81 yerine yüzde 1.36 olarak uygulanmasına karar verdi. Kredi kartları içinse, 1 Ağustos’ta geçerli olması beklenen yeni oranlar 1 Temmuz’a çekildi. Ay başından itibaren kredi kartı nakit avans faizi yüzde 1,36’dan yüzde 1,91’e, gecikme faizi ise yüzde 1,66’dan yüzde 2,11’e çıkartılacak.

GÜNCEL VERİLERLE HESAPLANACAK

Bundan sonra Para Politikası Kurulu toplantısının yapıldığı tarihte en güncel veriler dikkate alınarak hesaplanacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.