reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

İNŞAAT SEKTÖRÜ, KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BEKLİYOR

Son Güncelleme :

13 Eylül 2023 - 17:50

/ 128 views kez okundu.
İNŞAAT SEKTÖRÜ, KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BEKLİYOR

Merkez Bankası ve BDDK tarafından duyurulan yüksek vadeli ve düşük faizli konut kredisi kampanyasının inşaat sektörünü hareketlendirebileceğini belirten Grup Avenir Satış Pazarlama Müdürü Serap Karabulut, “Konut sektörü son dönemlerde gerçekten zor bir süreçten geçiyor. İnsanların finansmana erişiminin zorlaşması, konut kredilerinin yüksek oranda faizle ve düşük limitle verilmesi, vatandaşların konut kredisiyle ev almasını imkânsız hale getirdi. Yüksek vadeli ve düşük faizli konut kredisi imkânı sağlanırsa insanların finansmana erişimi daha kolay olacak. Ayrıca kampanyaya ikinci el konutlar da dahil edilirse her kesime ve bütçeye hitap edeceğini umut ediyoruz” dedi.

Ekonomik koşullar sebebiyle; inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından, konut kredilerindeki düşük limitler ve yüksek faizlerden ötürü inşaat sektöründeki durgunluk sürüyor. İnsanların düşük limit ve yüksek faizlerden finansmana erişememesinden ötürü konut sektörünün zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Grup Avenir Satış Pazarlama Müdürü Serap Karabulut, “İnsanların finansmana erişiminin zorlaşması, konut kredilerinin yüksek oranda faizle ve düşük limitle verilmesi, vatandaşların konut kredisiyle ev almasını imkânsız hale getirdi. Konut sektörü son dönemlerde gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası ve BDDK tarafından ‘Ekim ayı itibariyle yüksek vadeli ve düşük faizli konut kredisi kampanyası yürürlüğe girecek’ şeklinde açıklama yapılmıştı. Bu kampanyanın yürürlüğe girmesiyle birlikte sektörün biraz daha hareketleneceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘KAMPANYAYA İKİNCİ EL KONUTLAR DA DÂHİL EDİLMELİDİR’

Karabulut, konut kampanyasının yürürlüğe girmesiyle inşaat sektörünün ve içinde barındırdığı diğer sektörlerin de hareketleneceğini belirtti. Ancak kampanyanın sadece sıfır konut projelerini değil; ayrıca ikinci el konutların da dahil olmasıyla her bütçeye hitap edebileceğine dikkat çekerken, “Geçtiğimiz yılın bu dönemlerine bakıldığında yaklaşık yüzde 22’lik bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Eğer ki bu konut kredisi kampanyası yürürlüğe girerse inşaat sektörünün canlanmasına ve inşaat sektörünün lokomotif bir sektör olmasından ötürü de bünyesindeki diğer sektörlerin de canlanmasını sağlayacaktır. Bu konut kredisi kampanyasının sadece sıfır projeleri kapsaması, sınırlı stoklarla çalışılmasından ve her kesime hitap edemeyeceğinden ötürü bu kampanyaya ikinci el konut projelerinin de dahil edilmesiyle her kesime ve her bütçeye hitap edeceğini umut ediyoruz. Devlet büyüklerimizden de şöyle bir talebimiz var ki, bu kampanyanın sürekli hale getirilmesini, vatandaşlarımızın istediği her dönemde sabit oranlar ve açık limitlerle istediği her zaman konut kredisiyle gayrimenkul almanın imkânının da sağlanmasını talep ediyoruz. Bu konut kredisi imkânı sağlanırsa insanların finansmana erişimi daha kolay olacak. Çünkü herkesin hazırda parası, sermayesi bulunmuyor. Konut kredisi kampanyasıyla bütün sektörün önü açılacaktır. Şu anda konut kredisi veriliyor ancak hem yüksek faizle hem de düşük limitlerle veriliyor. İnsanlara bu durum net bir kâr sağlamıyor. Yüzde 1,20 gibi bir faiz beklentimiz de söz konusu, bu oranlara göre bir limit de olursa bütün vatandaşlarımız ve inşaat sektörümüz için bir hareketlilik olacaktır’ diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.