reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

UV IŞINLARINDAN KORUNURKEN YANLIŞ UYGULAMALARDAN UZAK DURUN

Son Güncelleme :

18 Nisan 2024 - 21:48

/ 116 views kez okundu.
UV IŞINLARINDAN KORUNURKEN YANLIŞ UYGULAMALARDAN UZAK DURUN

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dermatolog Çağdaş Koç, sıcakların mevsim normallerin üzerinde seyrettiği şu günlerde ultraviyole (UV) ışınlarına karşı vatandaşa uyarılarda bulunarak, cilde yoğurt ve diş macunu sürmek gibi yanlış bilinen uygulamalara itibar edilmemesini ve mutlaka uzmanlardan destek alınmasını söyledi.

Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde güneşten gelen zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına karşı uzmanlar vatandaşı uyarıyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dermatolog Çağdaş Koç, güneşin zararlı ışınlarından korunma yönetemlerinden bahsederek, vatandaşa uyarılarda bulundu. Koç, özellikle halk arasında yanlış bilinen yoğurt, diş macunu gibi uygulamalar olduğunu ve bu tür uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

“YANLIŞ BİLİNEN UYGULAMALARDAN UZAK DURULMALI”

Koç, yaz mevmisinde güneşten gelen zararlı UV ışınlarına karşı çeşitli cilt tipleri için farklı korunma yöntemleri olduğunu söyleyerek, “Cilt tipleri herkesin farklıdır. Yağlı ciltler var, kuru ciltler var. Hassas ciltler var. Hepsi de ayrı ayrı bakım istiyor. Yağlı ciltlerin yazın daha da yağlanması artıyor. Yoğun makyaj vesaire onların etkisi ile cilt ağırlaşıyor. Biz yağlı ciltlerde güzel cilt temizleyiciler öneriyoruz. Onlar da güzelce ciltlerini temizlesinler, arkasından su bazlı nemlendiriciler öneriyoruz. Yağlı olmasın, yağlı ciltlerin bunları kullanmaması gerekiyor. Kuru ciltlerde yazın daha çok güneşten, havuzdan ve deniz suyundan kuruluk daha da artıyor. Bunlarda da özellikle asitli nemlendirici kullanmalarını öneriyorum. Yine onların da hassas ciltler ve kuru ciltler için olan temizleyicilerle ciltlerini yıkamaları ve arkasından nemlendirici kullanmaları gerek. Yazın bir de özellikle güneşe bağlı cilt yan etkileri açığa çıkıyor. Yağlı ciltler de olsa kuru ciltler de olsa mutlaka bir güneş koruyucu kullanmalarını istiyoruz. Güneş cildimizi yaşlandırıyor. Özellikle 2 ve 3 saate bir güneş koruyucularla suratlarını yenilesinler. Şapka takabiliyorlarsa şapka taksınlar. Güneş gözlüğü kullansınlar. Güneşin yoğun olduğu saatlerimiz var, sabah saat 10.00 ila öğlen 15.00 arası mümkün olduğu kadar bu saatlerde dışarıya çıkmasınlar. kendilerini güneşten korumalarını öneririm. Çok ciddi bir güneş yanığı olursa soğuk uygulama iyi geliyor. Bu uygulamayı yapabilirler. Onun dışında kortizonlu kremler veriyoruz. Oradaki yanmayı, acıyı ve kızarıklığı azaltması adına ağrı kesici veriyoruz. Yoğurt ya da diş macunu tarzı ürünleri kesinlikle tavsiye etmiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.