reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

YENİ BİR KONFEDERASYON DAHA SENDİKÂL HAYATINA BAŞLADI

Son Güncelleme :

14 Haziran 2024 - 11:10

/ 297 views kez okundu.
YENİ BİR KONFEDERASYON DAHA SENDİKÂL HAYATINA BAŞLADI

Kamuda örgütlü 8 farklı iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar bir araya gelerek, Kamu Birliği Konfederasyonu’nun kuruluşunu ilan etti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ‘Bizler, kamu çalışanları olarak, uzun yıllar sendikal mücadelede kamu çalışanlarını tam anlamıyla temsil edecek sendikalara ihtiyaç duyduk. Bu ihtiyaç kamuda bağımsız ve ilkeli sendikal mücadele verenleri bir araya getirdi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bizler, kamu çalışanları olarak, uzun yıllar sendikal mücadelede kamu çalışanlarını tam anlamıyla temsil edecek sendikalara ihtiyaç duyduk. Bu ihtiyaç kamuda bağımsız ve ilkeli sendikal mücadele verenleri bir araya getirdi.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başladığı günde, yaklaşık yüz bin kamu çalışanı ile, Türkiye’nin En Genç, En Dinamik, En Üretken konfederasyonu, Kamu Birliği Konfederasyonun kuruluşunu ilan ettik.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolunda; Genç Sağlık Sendikası,
Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri kolunda; Adalet Sen ve SAV-DES SEN
Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri kolunda; Genç Eğitim Sen ve TEÇ-SEN,
Diyanet ve Vakıf Hizmetleri kolunda; DİVA SEN,
Yerel Yönetim Hizmetleri Kolunda; Genç Belediye Sen ve
Basın Yayın ve İletişim Hizmetleri kolunda; Adil Haber Sen
Bir araya gelerek Kamu Birliği Konfederasyonu’nu kurduk.
Bağımsız olarak kurulan ve temel ilkeleri tam bağımsız sendikacılık olan bu sekiz sendika, bir araya gelerek kamu çalışanlarının ihtiyaç ve özlem duyduğu sendikal mücadeleyi başlatmıştır.
Geçtiğimiz mart ayında olağan genel kurulunu yaparak yönetim kurulunu oluşturan Kamu Birliği Konfederasyonu’nun Genel Başkanlığına Sayın Osman Kaya seçilmiştir. Osman Kaya liderliğinde sendikal mücadelesine devam eden Kamu Birliği Konfederasyonu, 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış olup, tüm kamu çalışanları için mücadele etmeye başlamıştır.”
Yapılan açıklamada, Kamu Birliği Konfederasyonu’nun Kayseri örgütlenmesi hakkında da bilgiler verildi. Kamu Birliği Konfederasyonu İl Temsilcisi olarak Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Kayseri Şubesi Sekreteri Ferhat Yılmaz’ın atandığı belirtilirken, şu görüşlere yer verildi;

“Ferhat Yılmaz başkanlığındaki Kamu Birliği Konfederasyonu Kayseri İl teşkilatında ayrıca Genç Sağlık Sendikası Kayseri Şube Başkanı Hakan Dikilitaş, Adalet Sen Kayseri Şube Başkanı Nihat Şaştım, Teç-Sen Kayseri Şube Başkanı Adem Erdoğan, SAV-DES Sen Kayseri Şube (Emniyet) Başkanı Hasan PAKÖZ ve SAV-DES Sen Kayseri Şube (TSK) Başkanı Selim Bulut, Adil Haber Sen Kayseri İl Temsilcisi Necip Güneş, DİVA Sen Kayseri İl Temsilcisi İlhan Zafer yer almaktadır.
Kamu Birliği Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği, ilimizde bulunan tüm kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü, daha ferah, daha huzurlu bir çalışma ortamı ve mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için aralıksız çalışmaya devam edecektir.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.