reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

YOLLARDA “YAPAY ZEKA” DÖNEMİ: TESPİTLER ARTIK BU YÖNTEMLE YAPILACAK

Son Güncelleme :

29 Haziran 2024 - 12:33

/ 121 views kez okundu.
YOLLARDA “YAPAY ZEKA” DÖNEMİ: TESPİTLER ARTIK BU YÖNTEMLE YAPILACAK

Yerli kaynaklarla geliştirilen radar cihazı bazı noktalara kurularak trafikte kullanılmaya başlandı. Emniyet trafik birimleri, 14 Haziran 2024 tarihinden bu yana yapay zeka destekli cihaz ile aynı yönde giden 4 şeritteki tüm araçların hız tespiti yapabiliyor.

Trafikte, yerli kaynaklarla geliştirilen radar cihazı kullanılmaya başlandı. Tripod ya da araç üzerine kurulumu yapılabilen radar cihazının yapay zekâ ile aynı yönde 4 şeritteki tüm araçların plaka ve hız tespitini yapabildiği belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) trafik birimleri, 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren Savunma Sanayi Başkanlığı koordinesinde yerli ve milli imkânlarla üretilen hız ihlal tespit sistemlerini kullanmaya başladı. Böylece anlık olarak kural ihlali yapan sürücüye gerekli yasal işlemler yapılıyor. Son olarak 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de tüm yollardaki radar denetimleri yine bu cihazlarla yapıldı. Yeni radar sistemi trafik polisinin yanı sıra jandarma trafik ekiplerince de kullanılıyor.

Tüm hava şartlarında gündüz ve gece hız tespiti yapabilen cihaz, otoyollar dahil tüm karayollarında aktif olarak kullanılmaya başlandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.