reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

VEKİL ÖZDEMİR’DEN ÇİFTÇİLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

Son Güncelleme :

04 Temmuz 2024 - 16:35

/ 198 views kez okundu.
VEKİL ÖZDEMİR’DEN ÇİFTÇİLER İÇİN KANUN TEKLİFİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, çiftçilerin borç nedeniyle traktörünün haciz edilmemesini amaçlayarak TBMM’ye kanun teklifi verdi. Vekil Özdemir, MHP’nin çiftçilerin yanında olduğunu ve üretimlerini korumak adına gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, TBMM’ye çiftçilerin ekonomik döngülerini sağladığı traktörlerinin haciz edilmemesini amaçladığı bir kanun teklifi sundu. Özdemir, verdiği kanun teklifinde 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 82’nci maddesinde haczi caiz olmayan mallar ve hakların belirlendiğini ifade ederek, “Bilindiği gibi, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 82’nci maddesinde haczi caiz olmayan mallar ve haklar belirlenmiştir. Bu madde kapsamında özellikle çiftçilerin kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve nakil vasıtaları ve diğer eklenti ve ziraat aletlerinin haczolunamayacağı ifade edilmektedir. Maddenin birinci fıkrasının 4.üncü bendi ile; Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve nakil vasıtaları ve diğer eklenti ve ziraat aletleri; değilse, sanat ve mesleki için lüzumlu olan alet ve edevat ve kitapları ve arabacı, kayıkçı, hamal gibi küçük nakliye erbabının geçimlerini temin eden nakil vasıtaları, haciz işleminden muaf oldukları belirlenmiştir” dedi.

ÇİFTÇİNİN MAĞDURİYET YAŞAMAMASI AMAÇLANDI

Günümüzde çiftçilerin olmazsa olmaz araçlarının başında traktörün geldiğini belirten Vekil Özdemir, çiftçinin mağduriyet yaşamamasını amaçlayarak verdiği kanun teklifinde, “Günümüzde çiftçilerin olmazsa olmaz araçların başında traktör gelmektedir. Modern tarımsal faaliyetlerde öncü görev yapan, üretim girdileri içerisinde en büyük paya sahip olan ve çiftçilerimizin ihtiyaçlarının başında gelen traktördür. Traktörler, öncelikle çeki amaçlı kullanılmakla beraber biçme, silaj hazırlama, toprak işleme, tohum yatağı hazırlama, ekim ve dikim yapma, hasat yapma işlerinde kullanılma gibi çok geniş bir sahada çiftçilerimizin gayretlerinde çok önemli bir yere sahiptir. Ancak madde metninde traktör ibaresi belirtilmediği için alacaklılar ve icra daireleri çiftçilerin traktörlerini de haciz işlemine tabi tutarak mağduriyet yaşanmasına neden olmaktadır. Kanun teklifi ile çiftçilerimizin kendilerinin ve ailelerinin geçimi açısından zaruri olan bir traktörünün haciz yapılması sebebiyle yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi amaçlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

MHP ÇİFTÇİNİN YANINDA

Milliyetçi Hareket Partisi’nin çiftçilerin yanında olduğunu ve üretimlerini korumak adına gayretle çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Vekil Özdemir, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Son yıllarda kuraklık, sel, dolu, zararlılar vs. gibi etkilerden ötürü zor zamanlardan geçen ve olağanüstü durumlarla mücadele etmek zorunda kalan kıymetli ÇİFTÇİLERİMİZİ mağdur etmemek amacıyla “sahip oldukları traktörün hiçbir surette haczedilememesi” amacıyla TBMM’ye kanun teklifimizi sunduk. Üreten ekonominin en temel ve stratejik unsuru olan saygıdeğer çiftçilerimizin yanında olmaya, üretimlerini korumaya ve emeklerinin karşılığını almaları konusunda MHP olarak gayretle çalışmaya devam edeceğiz.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.