reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

TOMARZA BELEDİYE BAŞKANI KOÇ İLÇEDEKİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Son Güncelleme :

10 Temmuz 2024 - 16:37

/ 378 views kez okundu.
TOMARZA BELEDİYE BAŞKANI KOÇ İLÇEDEKİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, 31 Mart seçimleri sonrası proje ve çalışmalarını değerlendirdi. Koç, ilçede sosyal hayat güçlendirecek çalışmalara önem verdiklerini belirterek, “Mazbatayı aldığımız gün kapıyı sökmüştüm, hala kapımız yok ve olmayacak. Vatandaşlarımız bana rahatça ulaşabilecek” dedi.

Kayseri’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Tomarza Belediye Başkanı olarak seçilen Osman Koç, ilçedeki faaliyetleri ve çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

“TOMARZA’DA KURUMSAL BİR YAPI OTURTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Tomarza’da sosyal hayatı yapıcı çalışmalara önem verdiğine dikkat çeken Koç, ilçede nelerin eksik olduğunu belirleyerek kurumsal bir yapı oluşturmaya çalıştıklarını aktardı. Koç, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Tomarza’da kurumsal bir yapıyı oturtmaya çalışıyoruz belediye anlamında. Kurumsal yapının ardından tabi ki önce bir teşhis sürecimiz oldu. Neler eksik? Bunların en başında mesela parke işimiz vardı. Tomarza’da 54 mahallemizin tüm ölçümünü bitirerek eksik olan parke, yol sorunlarımızı, sosyal donanımdaki eksiklerimizi, günlük hayattaki eksiklerimizi, sosyal hayattaki eksiklerimizi, tarım – hayvancılıktaki eksiklerimizi analiz ederek başladık. Teşhis işlemimiz şu anda tamam gibi bundan sonra tedavi sürecine başlıyoruz. Belediyeye kurumsal bir kimlik kazandırmaya çalışıyoruz. Hemşerilerimizin daha iyi bir ortamda yaşaması için, daha güzel bir Tomarza’da yaşaması için gayret ediyoruz. Son çalışmalarımızla birlikte Tomarza çok güzel oluyor diye düşünüyoruz. Çok güzel olsun diye gece- gündüz de gayretimizi sarf ediyoruz. Sarf etmeye de devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“PROJELERİMİZ VAR”

İlçenin dokusuna uygun ve geliştirmeye yönelik projeleri olduğuna dikkat çeken Koç, gençlere yönelik çalışmalar yaptığını vurguladı. Tomarza’daki sanayi ve ticaret yatırımlarını da aktaran Koç, “Elbette projelerimiz var. Mesela 19 Temmuz Cuma günü tekstil fabrikamız vardı daha önce belediyemizin onun ihale sürecini başlattık. Cuma günü saat 11.00’de de onun ihalesi olacak. Burası Kayseri’nin bana göre en büyük ve en modern tekstil atölyesi. Burada makinalarımız için donatımı ile birlikte, binası ile birlikte hazır. Kiralama yöntemi ile bir kiracı sanayicimize ihale üzerinden vereceğiz. Kim alırsa orada Tomarzalı hemşerilerimize iş imkânı sağlıyoruz ki en az 50, en fazla 250 kapasitesi olan bir yer burası. Onun dışında seçildiğimiz ilk günden itibaren işsizlikle mücadele masası oluşturduk. Tomarza’daki işsizliğin daha doğrusu işsizin MR’ını çektik. Vasfı, eğitimi, yaş durumu, mesleği gibi konularda tespitlerde bulunduk. 176 tane Tomarza’da bize işsizlik ile müracaat geldi mesela seçildiğim günden itibaren. Bu 176’nın 78 tanesini şu anda yerleştirdik. Kayseri Organize Sanayi ile ortaklaşa çalışıyoruz. Servis imkânı sağlayan fabrikalara işçi isteyen, bizde de işçi olarak çalışmak isteyen kardeşlerimiz vardı, onları yerleştirdik. Beyaz yakalı bir kesimimiz vardı mühendis, muhasebecilik onları yerleştirdik. Buna da devam ediyoruz. Çünkü Tomarza’nın en büyük sıkıntılarınındın biri göç. Göçünde en büyük sorunu işsizlik. Bunu gidermek için çalışıyoruz. Eğitim hayatı Tomarza’da bu sene ilçe Kaymakamımız ile gayreti ile çok daha ileri seviyeye geldik. Tomarza’da fen lisesi sınavlarında tam puan alan 1 eksik ile tam puan, hiç yanlışı olmayan bir öğrenci kardeşimiz var. Diğer ortalamalarımız da güzel. Onların önünü açmaya çalışıyoruz. Bursunu, kursunu ihmal etmeyeceğiz. Gelecek nesille yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Koç’un açıklaması şöyle;

SOSYAL HAYATI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

“Sosyal hayatı güçlendirmek için Tomarza’mızın en büyük parkı işletmecideydi, onu belediyemizin bünyesine aldık. Şu anda belediye çay bahçesi olarak çalıştırıyoruz. Önümüzdeki aylarda yine kent lokantası olarak çalışmalar yapıyoruz, onları da bitireceğiz.”

KÖYLÜ PAZAR YERİ VE HANIMELİ TESİSİ

“Yine bu ayın sonuna doğru açılışını yapacağımız Hanımeli Tesisimiz var. Hanımlarımıza özel kafe Cumhuriyet Meydanı’nda. Yine onun yanında kapalı pazar yeri olacak, ama köylü pazar yeri. Köyde ürettiği yoğurdu, sütü, peyniri, yumurtasını köyde üretilen ne varsa getirecek orada günlük satacak. Çalışmalarımıza o şekilde devam ediyoruz.”

KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARI

“Yollarımızda sorunlar var onların bakım çalışmalarına başladık. Onun dışında hayvancılık ve tarımda büyük noksanlarımız var bizim ülke olarak. Onu da yeni bir müdürlük oluşturdum. Tarımsal Kalkınma ve Kırsal Kalkınma adı altında iki tane yeni bir müdürlük oluşturdum. Tarımsal Kalkınmaya çok tecrübeli, belediyede 30 yılını tamamlamış.”

TARIMSAL FAALİYETLER

“20 yılını müdür olarak tamamlamış bir kardeşimizi, güvendiğim bir kardeşimizi getirdim. Tomarza IPARD Projeleri dahil bütün tarımsal faaliyetlerin koordinesini sağlayacak, tarımı geliştirecek çünkü bizim Tomarza’da 1 milyon 380 bin nektar alanımız var. Bunun 605 bini ekilebilir alan. Diğerleri dikili ve yerleşim yerleri ve mera yerleri olduğu için tarım dışı. Bunun 100 bin metrekaresi yaklaşık sulu tarım, 500 bin metrekare kuru tarım. Bu güncel tarım da çok eksi bir rakam. 605 bin hektar arazisi olan bir yerin en az yüzde 50’sinin sulu tarım olması lazım. Bu sulu tarıma geçmek için de en büyük sorunlardan biri elektrik ve koordinasyon. Buna yine ilgili oluşturduğumuz birim ile çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde yine meyvesini göreceğiz. Anlatmakla bitmez.”

Koç sözlerini şu şekilde noktaladı;

“Şimdi ben ilk aldığım bir cep telefonu numarası var. O cep telefon numaram hiç değişmedi. Şu anda belediyede arkadaşlarımızın hazırladığı kartvizitlerde hala o numaram geçerli. Bir numaram var. O numara da ilk aldığım numara. 7 gün 24 saat hep açıktı bundan sonrada hep açık olacak. Kapımız yok. Ulaşılabilirlik ile ilgili en önemli göstergelerden biri de o. Seçildiğimiz gün, mazbatayı aldığımız gün kapıyı sökmüştüm hala kapımız yok ve olmayacak o kapımız. Gelen randevusuz, sekreterliğe takılmadan direk benim yanıma gelebilir hiçbir sıkıntı yok. Nihayetinde biz o toplumun çocuğuyuz o toplumda büyüdük. Birlikte büyüdüğümüz insanlardan da kendimiz farklı görmüyoruz. Sadece bizim onlardan farkımız biz onlara hizmet edecek durumdayız şu anda. Böyle bir görev verdiler 5 yıl. Onların her istediği kanuna uyan, ahlaka uyan, komşuyu rahatsız etmeyen her isteyenin arkasında duracağız. Tomarza çok güzel oluyor.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.