reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

ÖZGÜR ÖZEL, 2025 YILI YENİ ASGARİ ÜCRETİ İÇİN RAKAM VERDİ

Son Güncelleme :

07 Ekim 2024 - 14:58

/ 74 views kez okundu.
ÖZGÜR ÖZEL, 2025 YILI YENİ ASGARİ ÜCRETİ İÇİN RAKAM VERDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2025 yılı yeni asgari ücret için rakam verdi. Hükümeti yapılmayan ara zamlar üzerinden eleştirerek mevcut asgari ücreti “sefalet ücreti” olarak tanımlayan Özel, yeni asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini ifade etti.

Asgari ücret 2024 yılı için net 17 bin 2 TL olarak belirlenirken ara zamların yapılmaması alınan ücretlerin enflasyon karşısında erimesine neden oldu. Yeni asgari ücretin belirleneceği aralık ayı yaklaşırken muhalefet kanadından art arda asgari ücret açıklamaları geliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hayat Dörtyol ilçesindeki bir firmada çalışan metal işçilerinin grev yaptığı çadırı ziyaret etti. Burada işçilerle görüşen Özel, yaptığı konuşmada, işçilere verilen ücretin az olduğunu söyledi. Türkiye’de verilen 17 bin TL’lik asgari ücreti ‘sefalet ücreti’ olarak nitelendiren Özel, “Geçen yıl ‘Bu ücrete dört kez zam yapacağız’ diyenler, iktidara geldiklerinde ikinci zammı bile yapmadan 17 bin lirada bıraktılar” dedi.

Asgari ücrete ilişkin açıklamalarının devamında işçilere seslenen Özel, “Eğer hakkınızı alsaydınız ve bu sözleşme imzalandığı gün size verilen maaş, asgari ücret hak ettiği zammı alsaydı, 25 bin lira olurdu. O zaman greve çıkmadan 30 bin liranın üzerinde bir taban maaşı almış olurdunuz. Sizin hakkınızı yiyen yerel patron bu şirketin sahibi Yolbulan ise, esas hakkınızı yiyen ülkeyi yönetenlerdir; 17 bin lirayı 25 bin liraya çıkarmayanlar, hayat pahalılığına ve enflasyona göre asgari ücreti artırmayanlardır. Yolbulan işçileri ve Türkiye işçi sınıfı mücadelesinde yanınızdayız” diye konuştu.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.