reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

ANKARA’DA TUSAŞ’A TERÖR SALDIRISI! ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Son Güncelleme :

23 Ekim 2024 - 17:33

/ 9 views kez okundu.
ANKARA’DA TUSAŞ’A TERÖR SALDIRISI! ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama ve silah sesleri duyuldu. Saldırının bir terör saldırısı olduğunu ifade eden içişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır” dedi.

Ankara‘nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisi’ne terör saldırısı düzenlendi. Kurumun giriş kapısı önünde çatışma meydana geldiği belirtilirken, patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı terör saldırısında şehit ve yaralıların bulunduğunu söyledi.

“ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR”

Konuyla ilişkin açıklama yapan İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. ( Tusaş ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

Ankara'da TUSAŞ'ta patlama ve silah sesleri! Bölgeye ekipler sevk edildi

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarımız var

REHİNE VAR

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmaların hala devam ettiği belirtildi. Tesislerde rehinelerin olduğu gelen bilgiler arasında.

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını belirtti. Bakan Tunç açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. “Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarımız var

BAKAN KACIR: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ YOLCULUĞUNDAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Rabb’im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye’nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ’taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum.”

YAYIN YASAĞI KARARI GETİRİLDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı geldiğini açıkladı. Şahin şunları söyledi: “Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarımız var

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.