reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

ALTIN YATIRIMCISI BİLEZİĞİ TERCİH EDİYOR

Son Güncelleme :

28 Ağustos 2023 - 15:37

/ 204 views kez okundu.
ALTIN YATIRIMCISI BİLEZİĞİ TERCİH EDİYOR

Yatırım da büyük ilgi gören altının en çok tercih edilen ürünü bilezik oldu. Küçük altına göre işçilik maaliyetinin ve fiyatının daha az olması talepleri arttırıyor. İşçilik ve maaliyet fiyatlarından dolayı şu an da en çok talep edilen ürünün bilezik olduğunu söyleyen Kuyumcu Mehmet Altuncan, “En çok rehavet gören ürünlerden bir tanesi işçiliksiz bilezik çünkü küçük altında da işçilik ve maaliyet fiyatları var ondan dolayı şu an da en çok rehavet gören talep edilen istenen şey bilezik. Bileziğe çok yoğun talep var” diye konuştu.

Ülkeye döviz girişin de büyük oran da katkısı olan gurbetçiler yaz sezonunun sonu yaklaşmasıyla birlikte ülkelerine dönmeye başladılar. Uzmanların söylediğine göre yatırımcının bileziğe talebi işçilik fiyatının ve maaliyetinin az olmasından dolayı diğer altın ürünlerine göre daha fazla. Geçtiğimiz günler de Merkez Bankasının faiz arttırımından sonra TL bazında anlık düşüş yaşayan altın yatırımcısını tedirgin etse de değerini korumaya devam ediyor. Altının TL bazında düşüş yaşaması ile ilgili konuşan Kuyumcu Mehmet Altuncan, “Altın da düşüş yaşanmadı altın TL bazında düşüş yaşandı altının ons bazında her zaman değerini koruyor, şu an da alım fiyatlarında ama yükselecek” dedi.

“EN ÇOK REHAVET GÖREN ALTIN ÜRÜNÜ BİLEZİK”

Altın yatırımcısının en çok talep ettiği altın ürününün bilezik olduğunu söyleyen Kuyumcu Mehmet Altuncan, “En çok rehavet gören ürünlerden bir tanesi işçiliksiz bilezik çünkü küçük altında da işçilik ve maaliyet fiyatları var ondan dolayı şu an da en çok rehavet gören talep edilen istenen şey bilezik. Bileziğe çok yoğun talep var. Karşılayamama sıkıntısı yaşayacağımız günler de gelecek çok yakında. Zaten devlet bunu öngördü. Ben diyorum ki şimdi elinizde ne varsa altına geçsinler altın yatırımcısını güldürecek. Sürecek olarak dediğim gibi kış aylarında, herkes yaz ayında yükseldiğini zannediyor ama bu pazar da yurt dışından gelen etkenliği yüzde 15 olacak” şeklinde konuştu.

“ALTIN YATIRIMCISINI GÜLDÜRECEK”

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günler de faiz arttırımından sonra altın TL bazında anlık düşüş yaşadı. Altının değer kaybetmediğini ve ons bazında her zaman değerini koruduğunu söyleyen Mehmet Altuncan, “Altın da düşüş yaşanmadı altın TL bazında düşüş yaşandı altının ons bazında her zaman değerini koruyor, şu an da alım fiyatlarında ama yükselecek. Ons stabilitesini koruyor, ons asıl yay gibi geriliyor çok şiddetli ok gibi fırlayacak yerinden. İnsanlar rehavet içerisinde altını düşük görünce. Bizim insanımızın genel psikolojisi öyle, bir şeyin değeri geriye geldiyse orada plato çiziyor. Benim meslek erbabı olarak tavsiyem altın alın altın alın altın alın” ifadelerini kullandı.

 

HABER: İSMAİL ÇİLDAŞ

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.