reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

BAŞKAN YEDİKAYA: “YEŞİL PASAPORT ÖNCELİKLİ MESLEK GRUPLARINA VERİLSİN”

Son Güncelleme :

20 Mayıs 2024 - 13:32

/ 143 views kez okundu.
BAŞKAN YEDİKAYA: “YEŞİL PASAPORT ÖNCELİKLİ MESLEK GRUPLARINA VERİLSİN”

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Yedikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meslek odası başkanlarına yeşil pasaport müjdesini değerlendirdi. Yedikaya, bu hakkın Türkiye’ye ve şehre ekonomik katkı sunacak meslek gruplarına verilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, 365 oda ve borsa başkanı için yeşil pasaport müjdesi verdi. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ali Yedikaya, yeşil pasaportun mali müşavirlere de verilmesi talebinde bulunmuştu. Başkan Yedikaya, “Bizim talebimiz bütün meslektaşlarımıza, mali müşavirlere yeşil pasaport tanınmasıydı. Bu hak tanınırken tabii Avrupa Birliği kontenjanları kapsamında bütün meslektaşlarımıza bunun verilmesini istemedik. Belli bir kıdemin olduğunda yurt dışındaki şirketlerle sözleşmesi olan meslektaşlarımıza bu hakkın sözleşme süresi içerisinde verilmesiydi” dedi.

Yedikaya, yeşil pasaport hakkının Türkiye’ye ve şehre katma değer getirecek meslek gruplarına verilmesinin öncelik olması gerektiğini belirterek; “Bizim talebimiz bütün meslektaşlarımıza, mali müşavirlere yeşil pasaport tanınmasıydı. Bu hak tanınırken tabii Avrupa Birliği kontenjanları kapsamında bütün meslektaşlarımıza bunun verilmesini istemedik. Belli bir kıdemin olduğunda yurt dışındaki şirketlerle sözleşmesi olan meslektaşlarımıza bu hakkın sözleşme süresi içerisinde verilmesiydi. Ama maalesef Avrupa Birliği kriterleri kapsamında biliyorsunuz her ülkenin bir yeşil pasaport sınırlı hakkı var. Biz bu sınırlı hakkı devlet memurlarımızda özellikle öğretmenlerimizi de dahil etmek istiyorum ilkokul öğretmenimize kadar bu haklar verilmiş. Ama şu anda şehrine ülkesine hizmet edecek, değer yaratacak oradaki işi ve sermayeyi ülkemize, şehrimize getirecek mali müşavirlerimize bu hak tanınmıyor. Biz hala meslektaşlarımıza bu hakkı isterken Cumhurbaşkanımızın son açıklaması oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaportu hakkının tanınacağı ile alakalı oldu” şeklinde konuştu.

Yedikaya sözlerini şu şekilde noktaladı;

“Tabii ki tanınsın ama bir oda başkanı olarak ben şunu söyleyeyim eğer benim yurt dışında bir sözleşmem veya bir anlaşmam yoksa, herhangi bir şirketle yurt dışına gidip gelmem elzem bir durum değilse, bu hak bana da verilmesin. Ama bir meslektaşımın yurt dışında şirketleri var. Bu şekilde sözleşmesi olan yurt dışında ülkemize değer katacak meslektaşlarımıza verilsin Kayseri’ye biz gurbetçi olarak bakıyoruz. Bu İstanbul’da farklı, İstanbul’da şirketleri olanlar var. İzmir’de yine farklı, Ankara’da yine farklı. Yeşil pasaport hakkı doğan meslektaşlarımız var. Ama sadece oda başkanlarına verilip susturulacak. Ee sorun çözülecek gibi algılanıyorsa bu çok çok yanlış bir durum. Bence hak eden meslektaşlarımıza bu her sektörde olabilir, mimar da olabilir mühendis de olabilir bu her sektörde olabilir. Bir de o da başkanlar hangilerini kapsıyor maalesef bu da belli değil. Şu anda Kayseri Mali Müşavirler Odası bu kapsamın içerisinde mi? ülkemizdeki mali müşavirler odası bu kapsamın içerisinde mi bunlar da belli değil altyapısı da şu anda yok. Ama biz söylüyoruz bu hakkın bu şekilde verilmesini biz istemiyoruz. Bütün Türkiye’deki mali müşavirler yurt dışıyla sözleşmesi olan yurt dışından ülkemize, Şehrimize değer katacak eşsiz sermayeyi alıp gelecek olan meslektaşlarımıza bu hakkın verilmesini istiyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.