reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

ÇOPUROĞLU: “SUCUK PARTİSİ KONUSUNDA İLETİŞİM DİLİNİ İYİ KULLANAMADIK”

Son Güncelleme :

27 Eylül 2024 - 19:28

/ 85 views kez okundu.
ÇOPUROĞLU: “SUCUK PARTİSİ KONUSUNDA İLETİŞİM DİLİNİ İYİ KULLANAMADIK”

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Hunat TV ekranlarında CHP’nin “sucuklu mangal partisi” çıkışına karşı AK Parti’nin öz eleştirisini yaptı. İletişim dilini doğru kullanamadıklarını söyleyen Vekil Çopuroğlu, Türkiye gündemini meşgul edecek kadar önemli bir konu olmadığını da söyledi. Çopuroğlu ayrıca CHP ve İYİ Parti’nin kazandığı ilçe belediyelerdeki yapılan son çalışmaları da muhalefete sordu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Hunat TV’de Serbest Kürsü programına konuk oldu. Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Açıkgöz’ün sorularını yanıtlayan Vekil Çopuroğlu, CHP’nin “sucuklu mangal partisi” çıkışına karşı partisinin öz eleştirisini yaptı. Vatandaşa karşı iletişim dilini doğru kullanamadıklarını söyleyen Vekil Çopuroğlu, “Sucuk partisi konusunda eğri oturup doğru konuşalım. Orada süreci yönetemedik. Nasıl yönetemedik? O sucukları sanki oturdu Hulusi Paşa, Memduh Başkan, Fatih Üzüm, Ayşe Hanım, Murat Cahit Cıngı orada yediler zannedildi. Böyle bir algı oluştu. Burada bir parti falan yok. Parti yapılıyor olsa bu partiyi niye adam Erciyes’in tepesinde yapsın ki? Açık ve net olarak söyleyeyim, iletişim dilini doğru kullanamadık. Bakın ben AK Parti milletvekiliyim, doğruya doğru, eğriye eğri. Ama muhalefet de doğruya kullanamadı. Benim özetle bildiğim bir tek şey var. Kayseri’deki 10 milletvekilinin 10’u da Kayseri ile alakalı olumsuz bir yorum konusunda keşke bir arada aynı fikirde olabilsek. Kayseri’yi etkileyecekse ki bu sucuk partisi gerçekten olumsuz etkilediği kanaatindeyim. Kime ne faydası oldu? Yani şehirlerin çetelesini tutan yok ama bir çizik eksi yazıldı yani Kayseri’ye. Kötü oldu. Sonradan çıktık yemedik falan dedik ama vatandaş onu kayda değer görmedi. Dolayısıyla, kendimize de söylüyorum, biz orada iletişim dilini iyi kullanmalıydık. Bizim içimizde iletişimciler var. Milletvekillerimizde iletişimciler var. İyi kullanmalıydık” dedi.

“CHP’DEN AÇIKLAMA BEKLEDİK”

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm’ün katıldığı bir TV programında CHP’li ilçe belediye başkanı ile ilgili sözlerine CHP kanadından yanıt beklediklerini söyleyen Vekil Çopuroğlu, “İl başkanımız geçtiğimiz günlerde çıktı dedi ki; ‘Makam arabasıyla beraber alkol tüketildi’ bir yerlere gidip alem yapıldığıyla alakalı bir bilgi gelmiş başkanımıza. İlçe başkanı, ilçe belediye başkanı diğerleriyle gitmiş falan dedi. Ben altını çizerek söyleyeyim. Kim ne içer ben bilmem. O Allah’la kul arasında. Bizim burada bahsetmek istediğimiz aslında sucuk partisi denildi şehrimiz adına olumsuz yansıdı. Biz de bu konuda açıklama yapılmasını istedik. Toplum hiç merak etmiyor bizim bu tartıştıklarımızı. Hiçbirini merak etmiyor. Kayseri’ye ne hizmet getirdin kardeşim diyor. Muhalefet olarak hizmet edemez mi insan? edebilir. Ama sucuk mangaldaki çıkan dumanla yorum yapıp Türkiye’yi, Kayseri’yi kilitlemesi doğru değil. Biz 10 milletvekili bir araya gelip ara ara çay kahve içebilmeliyiz. Niye vatandaşın karşısına çıkıp da şakır şakır birbirimizi bombalıyoruz? Şehrimize ne faydası var ki?” ifadelerini kullandı.

“ŞİMDİ 5 BELEDİYE MUHALEFETTE: BUYURUN YAPIN”

Vekil Çopuroğlu, Pınarbaşı ilçesi için Ankara, Bursa, Adana ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının video yayımlaması ya da ilçede seçim propagandası yapmalarının ardından ilçede yapılan çalışmaları da merak ettiğini söyledi. Başkanların ilçe halkına verdiği sözler olduğunu hatırlatan Çopuroğlu, CHP’nin kazandığı 4 belediyede yapılan çalışmaların son durumunu sorarak, “Polemik yaratmayalım kardeşim şehrimiz için iş yapalım. Biz 17-0 ile teslim etmiştik, hatırlıyorsunuz. Şimdi 5 tane belediyeler muhalefette. Belediye başkanı da çalışabilir. Çalışabilir yani. Eskiden bizde değil de işte hepsi sizde, belediyelerinde biz bir şey yapamıyoruz diyorlardı. Buyurun 5 tanesi sizde. Hadi bakalım bismillah. Ne çıkış yaptınız? Yapın hadi. Seçim sürecinde İstanbul, Bursa, Adana, Ankara belediye başkanları çıktı açıklama yaptı Pınarbaşı için onlar ne oldu acaba? Yoksa Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne gelip asfalt mı istiyorlar? Madem İstanbul, Ankara, Adana destek vereceğini açıkladı. Şimdi çıksın alenen söylesinler, yapılacak veya yapıldı diye. O ilçede yaşayan vatandaşlarımız bu tür bir yatırımla karşı karşıya kaldılar mı? Kayseri Büyükşehir Belediyesi bir şey yapacaksa, ben net olarak söylüyorum, kolunu kanadını kırmayın” şeklinde konuştu.

VEKİL ATAŞ’A AÇIK ÇAĞRI: “KAPIMIZ AÇIK”

Vekil Çopuroğlu, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa ederek yoluna Bağımsız Milletvekili olarak devam eden Dursun Ataş’a da Hunat TV ekranlarından açık çağrıda bulundu. Ataş’ın AK Parti’ye katılması ile Meclis’te çok daha güçlü olacaklarını söyleyen Vekil Çopuroğlu, “Dursun Ataş Vekilimizi biz farklı bir siyasi partiden de olsa Kayseri Milletvekili olarak bağrımıza bastık. Hatta Meclis’te birbirimize el sallardık. Bir muhabbet duyarız, sevgi duyarız. Tabi ki bu süreçle alakalı altını çizerek söylüyorum benim bir katkım yok. Burada Genel Merkez ve Teşkilat Başkanlığımız, Cumhurbaşkanımız neyi uygun görürlerse biz son dönemde siyaset arenasında yeniden bir filizlenen bir yapı tekrar hayat buluyor ve insanlar ‘çözerse yine AK Parti çözer’ diyor. Sahada gördüğümüz manzara bu yönde. Sahada gördüğümüz zaman net konuşuyorum Cumhur İttifakı dışında başka hiç kimse yok. Bugün Göker Gözütok beyefendi de İYİ Parti’den istifa etti. Kocasinan İlçe Başkanı hanımefendi de istifa etti. Tabi onların istifa etmesinden mutluluk, huzur duyduk vs. demiyorum ama şu bir gerçek bu kadar büyük bir yapıyı sağ selamet yönetebilmenin, sahada hakim olmanın temelinde şu var. Biz savunduğumuz fikirleri her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Bu da vatandaşın gözünden kaçmıyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Dursun Ataş Bey kendisi bir şey söylemeden bizim partimize gelip gelmeyeceği ile alakalı bizim bir şey söylememiz yanlış olur ama bizim kapımız açık. Geldikleri zaman açık söylüyorum Meclis’te de hatırı sayılır bir büyüklüğümüz var. Biz daha güçleniriz” şeklinde sözlerini noktaladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.