reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

KADINLAR DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YAŞAMAK ZORUNDA

Son Güncelleme :

08 Mart 2023 - 12:20

/ 155 views kez okundu.
KADINLAR DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YAŞAMAK ZORUNDA

Kayseri Baro Başkanlığı ve Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar’ günü nedeniyle Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Nezihe Muhiddin’in “Birlikte güçlüyüz!” sözünün tam zamanıdır” ifadelerini kullanan Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Uzunlu, kadınların artık daha çok çalışmak ve daha çok birlik olmak zorunda olduğunu aktardı.

Kayseri Baro Başkanlığı ve Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şubesi tarafından  ‘8 Mart Dünya Kadınlar’ günü dolayısıyla Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Düzenlenen etkinliğe Kayseri Baro Başkanı Ali Köse, Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu ve avukatlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, Kadınların daha fazla birlik içerisinde olup daha çok çalışmasına dikkat çekerek, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler sonucu afet bölgesinde zorluklarla karşı karşıya kalan kadınların bulunduğunu vurguladı.

Kadınların daha fazla birlik içerisinde olup daha çok çalışmasına dikkat çeken Uzunlu, “Anadolu topraklarında kadınlarımız; bilgeliğin, gücün, üretkenliğin, çalışkanlığın, fedakârlığın ve barışın simgesi olmuştur, bugün de el ele tüm olumsuzlukların üstesinden gelecek olan güç kadınlarımızda vardır. Nezihe Muhiddin’in “Birlikte güçlüyüz!” sözünün tam zamanıdır. Sahada kadın dernekleri ve Atatürk Gençliği birlikte birçok dayanışma faaliyetinde bulunuyor. Atamızın dediği gibi “Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Uzunlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

“Bugün 8 Mart. Her 8 Mart’ta kadınların hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiğini konuşuyoruz. Daha iyi çalışma koşulları, eşit işe eşit ücret, eşitsizliğin giderilmesi, karar mekanizmalarında daha çok yer alınması, ev içi görünmez emeğin unutulmaması, kayıtsız çalıştırılma, kadına şiddet, kadın cinayetlerinin sonlanması, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmelerinin önüne geçilmesi, istismarın önlenmesi için çalışılması konularını sürekli gündemde tutuyoruz”

“Anadolu topraklarında kadınlarımız; bilgeliğin, gücün, üretkenliğin, çalışkanlığın, fedakârlığın ve barışın simgesi olmuştur, bugün de el ele tüm olumsuzlukların üstesinden gelecek olan güç kadınlarımızda vardır. Nezihe Muhiddin’in “Birlikte güçlüyüz!” sözünün tam zamanıdır. Sahada kadın dernekleri ve Atatürk Gençliği birlikte birçok dayanışma faaliyetinde bulunuyor. Atamızın dediği gibi “Bir ulus sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Çok derin yaralarımız var. Ama o yaraları iyileştirmek için damarlarımızda kanımız var. Kadın hakları için yılmadan çalışan sivil toplum örgütleri birlikte hareket ediyor, dün olduğu gibi bugün de bu 8 Mart’ta da özellikle deprem bölgesinde olmak üzere her yerde kadınların haklarına sahip çıkılması için ortak çalışmalar yapılması gerektiğini vurguluyoruz. Artık daha da çok çalışmak, daha çok birlik olmak zorundayız”

“BÜTÜN İŞLER YİNE KADININ OMUZUNDA”

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıma sebep olan depremler sonrası bölgede bulunan kadınların yaşadıkları zorluklara vurgu yapan Uzunlu, “Bu dönemde çadır kentlerde, konteyner kentlerde, köylerde, evlerinin önünde farklı alanlarda çadırlarda yaşam mücadelesi veren kadınlar ve kız çocuklarının hayat şartları daha da zorlaşmıştır. Bedensel ve ruhsal olumsuzlukların yanı sıra kadınlar afet sürecinde güvenlikten sağlığa birçok sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Güvenli alan ihtiyacı artmıştır. Herkesin can telaşına düştüğü bir zamanda bazı insanların bu durumdan fırsat çıkararak kadınları ve kız çocuklarını istismar etmeye çalıştıklarını görüyoruz. Yaşam mücadelesinde çadırda da olsa bakım, temizlik, yemek işleri yine kadının omuzunda. Yine kayıp yakınlar, kaybolan çocukların ve kadınların durumu önemli bir sorun olarak karşımızda. Şiddete uğrayan kadınların hayatı artık daha zor koşullarda devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.