reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

KAYSERİ’NİN SAKLI CENNETİ: YAHYALI

Son Güncelleme :

15 Haziran 2023 - 13:31

/ 510 views kez okundu.
KAYSERİ’NİN SAKLI CENNETİ: YAHYALI

Kayseri’nin ilçelerini adım adım dolaşmaya devam ediyoruz. Bu hafta ki durağımız Kayseri’nin ‘saklı cenneti’ Yahyalı ilçesi oldu.

İlçe meydanında kirazıyla elmasıyla meşhur Yahyalı yazısını görebiliyor ve ilk fotoğrafı çekinmeye başlıyorsunuz.

Önce Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ile görüşmeye çalıştık. ‘Çalıştık’ diyorum çünkü başı bir türlü boş kalmadı. ‘Başkanımla görüşmek istiyorum’ diyen içeri girdi. Başkan Bey de her biri ile ayrı ayrı ilgilendi taleplerini tek tek not aldı. Bizim vaktimiz yavaş yavaş azalırken kendisi ile sohbete başladık. Yahyalı’ya yapılanları anlattı. Asfalt çalışmaları, Kapuzbaşı Şelale yolu bakım-onarım-yapım çalışmaları derken birçok konuya değindi.

Gerçekten emeğine sağlık Kapuzbaşı’na giden yollar olabileceğinin en iyisi olmuş. Biz yolumuzu Kapuzbaşı Şelale’lerini görmek üzere değiştirdik.

Başkan Bey’in anlattıkları ile yapılanlara baktım söylediği gibiydi. Yollar daha güvenli daha konforluydu. İlçe merkezinden yaklaşık yarım saat uzaklıkta ki Yeşilköy Şelalesi’ne geçtik. Belli bir noktadan sonra araçla devam edemiyor tabana kuvvet diyorsunuz. Şöyle tepeden aşağı bakınca yemyeşil bir alan ardından 383 basamak sizi şelaleye ulaştırıyor.

Hayran kalmamak elde değil!

Mağaralarda oluşan oluklardan akan o suyun sesi, kuşların cıvıltısı derken huzur buluyorsunuz. Burada saatlerce kalsanız zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız… Öyle bir güzellik!

Aslında anlatmaya kelimeler yetmiyor, mutlaka gelip görmelisiniz. O duyguyu içinizde mutlaka hissetmelisiniz.

Şelaleden araca doğru çıkarken söylemiştim ya 383 basamak… işte o basamak sizleri biraz yoracak… sadece şunu söylemek istiyorum: O manzaraya değer!

Yeşilköy’den sonra diğer şelaleleri görmeye gidiyoruz…

Yol genişletme çalışmaları yapılıyordu daha güvenli ve daha rahat bir yolculuk için aslında bütün şartlar daha olumlu hale getiriliyordu.

Ve geldik Elif Şelalesi’ne!

Şelalenin dibine kadar gidebiliyorsunuz burada, o suyun akış hızını, üzerinize sıçrayan damlacıklarını kafanızı yukarı kaldırdığınızda devasa dağı kesinlikle görmelisiniz. Bambaşka bir yer!

Alanda mangal yakmak yasak ama hemen yanında bulunan işletmede karnınızı doyurabilir, çayınızı kahvenizi içerken o muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz…

Biz hem gez hem program çek hem de manzaranın keyfini sür derken ziyaret etmemiz gereken yerleri bir güne sığdıramadık…

Bir diğer gelişimiz yine birçok noktayı ziyaret etmek için oldu…

Ve yeniden Yahyalı’dayız

15 Temmuz Cumhuriyet Meydanı’nda Yahyalı yazısının hemen ardından sizleri Yahyalı Elma Çiçeği Kadın Kooperatifi satış ofisi karşılıyor. Yahyalılı kadınların emek emek dokuduğu ürünler burada sergilenirken ürünleri inceleme fırsatı buluyorsunuz aynı zamanda da satın alma tabi ki…

Yahyalı’ya özgü gıda ürünleri, el yapımı dekoratif ürünler, sevdiklerinize hediye edebileceğiniz magnetler vs…

Aynı zamanda kadın kooperatifinin ‘Kendin tasarla, kendin tak’ projesi ile de çayınızı kahvenizi yudumlarken bir şeyler de üretmek mümkün hale gelmiş… Burada daha farklı neler yapılıyor diye bilgi almak isterseniz cıvıl cıvıl bir hanımefendi Ayşegül sizlere yardımcı olacaktır…

Kadın kooperatifinde Vali Gökmen Çiçek’in ve Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya’nın sıkça isimlerini duyacaksınız çünkü kadınlar onların desteklerini iliklerine kadar hissetmiş durumda.

Kadın Kooperatifi ziyaretimizin ardından Kaymakam Bey ile kısa bir Yahyalı turu attık. Önce ilçenin meşhur halıcısı Aziz Özülkü’nün yerini ziyaret ettik. Aman Allah’ım! Ne kadar çok çeşit var böyle!

3 katlı bir yerden bahsediyoruz ve halının yanında el yapımı dekorasyon ürünler de var. Tek kelime ile muhteşem!

Zaten Kaymakam Bey de ‘halıcı değil müze sanki’ demişti. Gerçekten de öyle çıktı, müze gibi…

Aziz Özülkü’den çıkıp halk eğitim merkezine geçtik. ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında yıl sonu sergilerini gezdik. Kursiyerlerin ürünlerini inceleme fırsatını bulduk, her biri birbirinden güzel çalışmaydı. Emeklerine sağlık!

Kaymakam Bey ile Derebağ Şelalesi’ne geçtik. Gürül gürül akan suyun hemen yanı başına restoran açılmış, piknik alanları yapılmış, şelale ziyaretçilerini ağırlıyor…

Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya’dan bahsetmek istiyorum biraz. Şelalede yaptığımız röportajda anlattı da anlattı baktım ki o da Yahyalılı olmuş… Sevilen bir sima olduğu da apaçık ortadaydı onu görenler ‘Ayyy kaymakamım buradaymış’ diye sevinç çığlıkları atıyor hemen yanına gelip sohbete koyuluyorlardı. İlçe adına büyük şans!

Şelaleden çıktık bir çilek bahçesine yolumuz düştü. Burada emekli polis memuru Musa Kırılmaz amcamızın Emniyet Fidancılık diye faaliyetini sürdürdüğü bahçede dalından kopararak çilek yemenin hazzını yaşadık. Biz çileğin aromasına kendimizi kaptırmışken Musa amca ile sohbet ettik. Bahçede yetiştirdiği ürünleri hem ilçe de hem de merkezde satıyormuş. Çilek toplayan kadınlar aile ekonomisine katkı sağlarken Musa amca da bizim damak zevkimize katkı sağlıyordu…

‘Gezen mi okuyan mı’ tartışmasına burada ‘yapılanı gören’ demek istiyorum. İşin özü ilçede çok güzel yatırımlar yapılmış; yollarıyla, tesisleriyle, doğal güzellikleri ve samimiyetiyle her şey olağanüstüydü.

Emeği geçen başta Vali Gökmen Çiçek, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e ayrıca bizi evimizde hissettiren Ülkü Ocakları Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet İpekci, Hunat TV Yahyalı İlçe Temsilcimiz Ferhat Akcan ve tabi ki o muhteşem insan Lider Reklam Ajansı ‘Lider Abimiz’ Mehmet İpekci’ye teşekkür ederim…

Sevgilerimle…

Hoşça kalın…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.