reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

MHP’Lİ ÖZDEMİR’DEN UEFA’YA TEPKİ: “KARANLIK MAZİLERİNDEN KOPAMADIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR”

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2024 - 16:39

/ 118 views kez okundu.
MHP’Lİ ÖZDEMİR’DEN UEFA’YA TEPKİ: “KARANLIK MAZİLERİNDEN KOPAMADIĞINI GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Merih Demiral’a Avusturya maçında gol sevinci esnasında yaptığı ‘Bozkurt’ selamı gerekçesi ile verilen 2 maç cezayı kınadı. Özdemir, “Sportif netice ve Türk Milli takımımızın başarısını hazmedemeyenler, ırkçılığı hortlatmış ve karanlık mazilerinden kopamadığını gözler önüne sermiştir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, EURO 2024 Son 16 Turu Türkiye-Avusturya maçında attığı gol sonrası ‘Bozkurt’ selamı yapan Merih Demiral’a UEFA’nın verdiği 2 maç cezayı kınadı. Verilen cezanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Özdemir, “Tüm dünyada kendisini Türk hissedenlerin ve dahi Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ve kültürel sembolleri arasında yer alan Bozkurt işaretinin UEFA aracılığıyla hedef alınması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Özdemir’in açıklaması şöyle;

Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen cezayı kınıyoruz.

Sportif netice ve Türk Milli takımımızın başarısını hazmedemeyenler, ırkçılığı hortlatmış ve karanlık mazilerinden kopamadığını gözler önüne sermiştir.

Tüm dünyada kendisini Türk hissedenlerin ve dahi Türkiye Cumhuriyeti’nin milli ve kültürel sembolleri arasında yer alan Bozkurt işaretinin UEFA aracılığıyla hedef alınması kabul edilemez.

Avrupa’da yükselen ırkçılık ve Türk İslam karşıtlığının tezahürü olan UEFA kararı, sporun dostluk ve kardeşlikle, barışa olan katkısına büyük zarar vermiştir.

Avrupa’nın güvenlik ve istikrarının Türk Milleti ve Türkiye olmadan tesis edilebileceğini düşünen çevreler ne derecede büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu mutlaka yaşayacaktır.

Sporcumuz ve milli neferimiz Merih Demiral kardeşimizin de A Milli Futbol Takımımız’ın da sonuna kadar yanındayız.

İnşallah Avrupa Şampiyonası’nda elde edeceğimiz kutlu zaferle Bozkurt’un irade ve azminin yenilemeyeceğini tüm dünya ile beraber muhatapları da mutlaka görecektir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.