reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

MODERN FOTOĞRAFÇILIKTA BİLİM GEZİ VE DOĞA SERGİSİ AÇILDI

Son Güncelleme :

23 Ocak 2023 - 17:02

/ 102 views kez okundu.
MODERN FOTOĞRAFÇILIKTA BİLİM GEZİ VE DOĞA SERGİSİ AÇILDI

Sarka Bejdova, Petr Jan Juracka ve Lukas Synek gibi Çekyalı bilim insanı ve sanatçıların fotoğraflarının yer aldığı ‘Modern Fotoğrafçılıkta Bilim Gezi ve Doğa’ sergisi, Kayseri Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapılan açılış ile misafirlere kapılarını açtı.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği işbirliğinde ‘Modern Fotoğrafçılıkta Bilim Gezi ve Doğa’ fotoğrafları konulu serginin açılışı gerçekleştirildi. Kayseri Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapılan sergi açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek ve davetliler katıldı. 10 Şubat’a kadar misafirlere açık olacak olan sergide Sarka Bejdova, Petr Jan Juracka ve Lukas Synek gibi Çekyalı bilim insanı ve sanatçıların 48 adet fotoğrafları yer alıyor.

10 ŞUBAT’A KADAR AÇIK OLACAK

Serginin açılışında konuşan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, ‘Modern Fotoğrafçılıkta Bilim Gezi ve Doğa’ sergisinin 10 Şubat’a kadar açık olacağını belirtirken, ayrıca serginin açılmasına katkıda bulunan Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı’ya da teşekkür etti. Büyükelçi Vacek’in Kayseri’yi çok sevdiğini ve Erciyes Dağına kayak yapmak için gittiğini de sözlerine ekleyen Dursun, fotoğrafçılık açısından içerisinde çok fazla değeri barındıran sergiye bütün herkesi beklediklerini söyledi.

Daha önce aynı serginin Ankara ve Gaziantep’te de açıldığını ifade eden Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek, Kayseri’de üç değerli bilim insanı ve sanatçının fotoğraf sergisini açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa ise, serginin açılışından dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile Vacek’e teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.