reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

SARIZ’DA DEPREM KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Son Güncelleme :

11 Şubat 2023 - 16:35

/ 267 views kez okundu.
SARIZ’DA DEPREM KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak ve Sarız Kaymakamı İsmail Şanal başkanlığında mahalle muhtarları ve kurum amirlerinin katılımıyla deprem koordinasyon toplantısı yapıldı.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkez üssü olmak üzere gerçekleşen iki yıkıcı deprem 10 ilde yıkıcı felakete yol açtı. Önce gece 04,13 sularında Pazarcık ilçesinde 7.7 olmak üzere daha sonrasında da Elbistan’da 7.6’lık iki deprem gerçekleşti. Bu depremleri 10 il yıkıcı sarsımla atlattı. Kayseri ve civar illerin de etkilendiği deprem sonrası Kayseri yerel yönetimleri çalışmalarına ağırlık verdi. Son olarak Sarız Belediyesi ve Sarız Kaymakamlığı koordinesinde deprem koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Sarız Kaymakamı İsmail Şanal, bölge muhtarları ve kurum amirleri katıldı.  Sarız Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda, Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli olarak meydana gelen depremde bir çok ilin ve Sarız’da da vatandaşların acil olan ihtiyaçlarının karşılanması için deprem koordinasyonu konuları görüşüldü.
Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak ve Sarız Kaymakamı İsmail Şanal ortak yaptığı basın açıklamasında, ” Kayseri’de depremi en çok hisseden ilçe olan Sarız’ımız da tüm imkanlarımızla seferber olduk. Hiç bir şekilde uzun süreli elektrik ve su kesintisi yaşamadık. Aynı zamanda hava şartlarının ağır olması nedeniyle tüm mahallelerimize ulaşımı kesintisiz sürdürdük. Hasarlı evlerin olduğunu tespit ettik ama bütün bu çalışmalar bir süreçtir. Kısa vadede çözülecek şeyler değil. Bunun normal bir durum olmadığını halkımıza anlatmamız gerekir. Hak sahipliği ve hasar tespit çalışmalarının akabinde talepler titizlikle değerlendirilecek ve etütler yaptırılacaktır. Bunun için yazışmalarımızı yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ilçemize gelerek incelemeler yapacak. İnanıyoruz ki, verilecek karar vatandaşlarımızın en çok faydasına olacaktır. Bu karar neticesinde nasıl bir yol izleyeceğimiz kesinlik kazanacaktır. Elbette eksiklerimiz olmuştur ama bu süreç içerisinde Ülkemizi yasa boğan bu felakete karşı vatandaşımızın duyarlılığının gurur verici olduğunu ifade ederek, yardımlarından dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaralarımızı birlik olarak saracağız ” ifadelerini kullandılar.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.