reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINDAN ‘KUZU MAYDANOZUN MACERALARI’

Son Güncelleme :

10 Şubat 2024 - 22:10

/ 131 views kez okundu.
ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINDAN ‘KUZU MAYDANOZUN MACERALARI’

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi destekleriyle şehit ve gazi çocukları ‘Kuzu Maydanozun Maceraları’ tiyatro gösterisini gerçekleştirdi. Şube Başkanı Muzeffer Pala, yapılan etkinliklerle çocukların özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesine destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Kayseri Şubesi destekleriyle şehit ve gazi çocukları ‘Kuzu Maydanozun Maceraları’ tiyatro oyununu sergiledi. Projenin şehit ve gazilerin ailelerini kapsadığını ve çocukları özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesine destek olmayı amaçladıklarını söyleyen Şube Başkanı Muzaffer Pala, “Yavrularımız uzun süredir ‘Kuzu Maydanozun Maceraları’ adlı çocuk komedi oyunu üzerinde çalışmakta. Amacımız, onları özgüven sahibi ve müreffeh bir geleceğe hazırlamak. Bununla birlikte, sosyal ve sanatsal becerilerini geliştirmeyi hedeflliyoruz. Burada her bir ailemiz, en yakın akrabamız, teyzemiz, kuzenimiz, yeğenimiz haline geldi. Her türlü sorun ve problemin yanı sıra en mutlu günlerimizde de birbirimizin yanındayız. Şehit ve gazi ailelerimiz büyük bir bedel ödedi. Bizler de bu bedeli ülke olarak tam anlamıyla ödemek mümkün olmasa da, bir nebze de olsa vefa göstermek ve çaba sarf etmek için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Pala, Kahramanmaraş’ta yaşanan asrın felaketinin yıldönümünde, vakfın önceliğinin her zaman şehit ve gazi aileleri olduğunu hatırlatarak; “Öncelikle onlara destek olduk ve tüm hemşehrilerimize ulaşmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıl boyunca Kahramanmaraş’a karınca misali yardımlar taşıdık ve bugün de buradayız. Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda bu yıl ilk kez sahne alacakları oyunun provasını yapmaları gerekirken, onlar birlikte vakit geçirmeyi ve güzel anlar yaşamayı tercih ettiler” dedi.

Ülke olarak sosyal ve kültürel dayanışma çağrısında bulunan Başkan Muzaffer
Pala, “Bu sahne ve etkinlikler, bize bölgeye sosyal olarak yapılması gereken çok şey olduğunu ve yaptığımız işin önemini bir kez daha hatırlattı. Maddi yardımların devamlılığının yanı sıra, sosyal ve kültürel dayanışmanın da altını çizmek istiyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.