reklam
hava
DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
Google News

Son dakika haberi… TUSAŞ’a terör saldırısı! 5 şehit, 22 yaralı… Bakan Yerlikaya: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Son Güncelleme :

23 Ekim 2024 - 21:26

/ 5 views kez okundu.
Son dakika haberi… TUSAŞ’a terör saldırısı! 5 şehit, 22 yaralı… Bakan Yerlikaya: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberine göre; Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Şehit sayımız maalesef 5 oldu. 19 yaralımızın tedavi süreçleri 6 hastanede devam ediyor” ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada, “Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” dedi.

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT SAYIMIZ MAALESEF 5 OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Şehit sayımız maalesef 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22, 7 yaralımız burada yatıyor. 1 yaralımız taburcu oldu, 2’si de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yaralımız tedavi süreçleri 6 hastanede devam ediyor. Her birine geçmiş olsun diyorum. TUSAŞ’ın önünde açıklama yapmıştım. 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ifade etmiştik. Kimlik tespit süreci devam ediyor. Hangi terör örgütünün yaptığını öğreneceğiz. Başından beri eylemin oluş stili ve izlediğimiz görüntüler büyük ihtimalle PKK’nın yaptığıyla ilgili öngörümüz bu. Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz. Aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasını yaptı.

BAKAN YAŞAR GÜLER: YAPILANLAR MİSLİYLE KARŞILIK BULACAK

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “TUSAŞ tesislerimize her zaman yaptıkları gibi alçakça şerefsizce saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her  seferinde veriyoruz fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız. Bu yapılanların acılarını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek” açıklamasını yaptı.

BAKAN YERLİKAYA: 1’İ KADIN 1’İ ERKEK 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin göz bebeği TUSAŞ’a maalesef bir terör saldırısı olmuştur. Haberi alır almaz jandarma ve emniyet birimlerimiz buraya geldi. Biri kadın bir erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 4 şehidimiz bulunmakta. 14 yaralımız var. Yaralılarımızda 3’ünün durumu ağır.

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu aziz milletimizle paylaşacağız. TUSAŞ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aziz milletimize geçmiş olsun.

İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Milli birliğimize, beraberliğimize kim pusu kuruyorsa hiç durmadan duraksamadan bunların nefeslerini keseceğiz. Bizim birliğimiz, kardeşliğimiz her zaman galip gelecektir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.